Gjør et GARNKUPP! Frakt kr 59,-

Vanskelighetsgrad

Alle oppskriftene i nettbutikken er kategorisert etter vanskelighetsgrad.

Se alle våre oppskrifter

I tillegg til å følge anbefalinger fra leverandører, gjennomgår vi oppskriftene for selv å vurdere nivået. Vi tar både hensyn til det rent tekniske og hvor lett (eller vanskelig) det er å forstå forklaringene i oppskriften.

Lett – Middels – Krevende

Vi deler opp oppskriftene i nivåene: lett, middels og krevende. Nedenfor kan du lese litt mer om hva de ulike nivåene omfatter. 

Lett

Disse oppskriftene er oftest helt basic og krever vanligvis bare kjennskap til det grunnleggende; rillestrikk og glattstrikk med rette og vrange masker for strikking og kun de vanlige maskene for hekling. Oppskriftene kan også ha enkle økninger og fellinger. 

Også arbeider i mer spennende teknikker med svært enkel formgivning, kan klassifiseres i denne gruppen. 

Gensere og jakker av det lette slaget, er alltid i primærsnitt. Det vil si at de strikkes uten ermetopper (eller enkleste variant av disse).

Enkle oppskrifter

Middels

De fleste oppskriftene er av middels vanskelighetsgrad. Disse kan tidvis kreve noe konsentrasjon, oftest grunnet mønstrer, fasong og/eller montering.

Også enklere arbeider hvor selve oppskriften er litt utfordrende, klassifiserer vi som middels vanskelig. Et typisk eksempel er når du selv må telle ut mønsterplassering. 

Du vil finne alle teknikkene i denne kategorien, gensere og jakker er oftest godt forgitt med klassisk ermetopper, eller de kan ha raglan- eller rundfelling.

Middels vanskelige oppskrifter

Krevende

Her finner du oppskrifter for eksperter eller deg som er klar for en skikkelig utfordring. Oppskriftene kan ha komplekse mønstre, særegne og uvanlige teknikker, unik passform, ekstra krevende montering eller annet etterarbeid.

Oppskrifter hvor det skjer mye på en gang, som for eksempel vekslende mønstre sammen med fellinger og økninger, vil oftest havne i denne kategorien. 

For strikkeoppskrifter finner du de mest intrikate arbeidene i hullstrikk og intarsia her, men også ekstra forseggjorte og detaljrike arbeider i alle andre teknikker. 

For hekleoppskrifter vil ofte kombinerte mønstre og kompleks formgivning klassifiseres som krevende.

Krevende oppskrifter

Hvilke teknikker brukes i oppskriftene?

Under informasjonen til hver oppskrift i nettbutikken, finner du et avsnitt som kort forklarer teknikken som er brukt. Vi anbefaler at du leser dette dersom du er usikker på om den passer for deg. 

Kontakt oss om du ønsker ytterligere informasjon eller veiledning. 

Er du nybegynner?

Er du helt uerfaren, bør du velge et mindre prosjekt med enkel formgivning, som for eksempel lue, skjerf, kluter eller små tepper. Garn for pinnetykkelse 4-6 mm er gjerne et godt sted å begynne. 

  • For strikking foretrekker de fleste rillestrikk (frem og tilbake) eller glattstrikk (rundt). 
  • For hekling bør du begynne med et prosjekt hvor det er få masketyper, velg gjerne et med fastmasker.

Lurer du på noe? 

Hvis du har spørsmål angående vanskeligshetsgrad, teknikker, størrelser eller andre spørsmål relatert til våre oppskrifter og garn er det bare å kontakte oss. Vi hjelper deg mer enn gjerne! 

Finn ditt neste håndarbeidsprosjekt hos oss

Er du på jakt etter et nytt prosjekt? Hos oss finner du mange forskjellige oppskrifter. Velg mellom alt fra enkle hekleplagg til strikket interiør.  

Se alle våre oppskrifter