3 for 2 på alle oppskrifter

Strikk til barn

Skal du strikke klær til en kommende baby, eller trenger barnet ditt nye klær? På Yarning.no finner du en rekke oppskrifter på strikk til barn. Les mer her.


Se våre oppskrifter

 

Yarning.no er en nettbutikk som tilbyr garn og strikkeoppskrifter. Vi har alt fra enkle oppskrifter, perfekt for nybegynnere, til mer utfordrende oppskrifter for de drevne. Vi vet at mange liker å strikke mindre plagg, og da er strikk til barn helt perfekt. 

3 fordeler med barnestrikk 

Det er flere gode grunner til å strikke plagg til barn, og her har vi listet opp noen av dem. 

1. Små plagg – fort ferdig

For det første innebærer barnestrikk som oftest små plagg. Dette gjør at du raskt ser fremgang i strikkingen, og at du blir fort ferdig med prosjektet. Mange kjenner seg nok igjen i at de blir hekta, og bare vil strikke og strikke til plagget er helt ferdig og kan brukes. Da er jo barnestrikk helt perfekt, sammenlignet med plagg til voksne eller andre store prosjekter. 

2. Perfekt for nybegynnere

Ettersom barnestrikk består av små plagg, er det også perfekt å starte med for nybegynnere. Det finnes mange enkle oppskrifter til barnestrikk, og på grunn av størrelsen er det helt ypperlig å begynne med. Det er også mer overkommelig om du må rekke opp for å rette opp en feil i et lite barneplagg, sammenlignet med et plagg til en voksen. 

3. Mulighet til å bruke opp restegarn

Etter å ha strikket litt, oppdager du raskt at du sitter igjen med restegarn. Dette skjer som regel etter hvert prosjekt. Det kan være alt fra noen få meter med garn, til hele nøster du ikke fikk behov for likevel. Så sant du ikke skal lage noe som trenger en viss type garn i en spesifikk farge, er det ikke alltid like lett å vite hva du skal bruke restegarnet til – her er barnestrikk helt ypperlig. 


Siden det som regel er små plagg, trenger du ikke mye garn til et prosjekt. Det gjør at strikk til barn er en perfekt mulighet for å bruke opp restegarn. Velg gjerne oppskrifter med striper eller mønster i flere farger, du kan også designe striper selv slik det passer med restegarnet. 

Garn til barnestrikk

I prinsippet kan alle garnkvaliteter brukes i strikk til barn. Større barn vil elske trendgarn som gir like kule hjemmestrikkede plagg som klærne i butikken. Til de små anbefales mer basic garn og at du unngår garn som inneholder lodne fibre som for eksempel mohair. Uansett barnets alder, tenk også på å velge et garn som går i den ordinære klesvasken – det bidrar til at plagget blir mer brukt.


Våre mest populære kvaliteter er ren merinoull som kommer i to tykkelser: for pinne 3,5 og pinne 6. Til inneplagg og sommerstrikk er vegangarn perfekt, for eksempel ren bomull med aloe vera eller dette litt tykkere for pinne 4. Travle foreldre vil også verdsette babystrikk i lettstelt babygarn av det tynne slaget. 


Stadig flere foreldre setter pris på miljøvennlige alternativ også når det gjelder garn. Vi har sertifiserte, økologiske kvaliteter både i ren ull og i bomull. Større barn vil også begeistres over dette knalltøffe garnet med resirkulerte jeans.  

Strikk til baby

Enten du skal strikke til ditt eget eller andres barn, er babystrikk perfekt. Ikke bare er det praktisk for kommende foreldre å få klesplagg til den lille, det er også enda mer personlig med hjemmestrikkede plagg. Mange nybakte foreldre oppdager også gleden ved babystrikk i løpet av det første året, særlig under barselpermisjonen.


I vår nettbutikk finner du en rekke strikkeoppskrifter til baby. Nedenfor har vi samlet noen av de mest populære. 

Babysett 

Siden babystrikk er så smått og går raskt unna, vil mange strikke sett med flere plagg. Dette er også fine gaver til nyfødt. Hva med det sjarmerende Pus babysett eller et søtt sett i hullstrikk? I enkel rillestrikk finner du både romper og trøye og sett med jakke, lue og sokker

Babytepper

Strikketepper til baby er kjempepopulære. De er greie å strikke uten kompliserende passform, men langt fra kjedelige! Ta for eksempel en titt på et nydelig teppe i hullstrikk, morsomt teppe med lomme eller et unikt teppe i lappe-stil.      

Småplagg  

Småstrikk går raskt unna og de enkleste oppskriftene er perfekt for nybegynnere. Sjekk ut festlig lue i rillestrikk, disse klassiske sokkene, eller den søteste bamselue med hals. Har du litt erfaring kan du strikke flettelue med øreklaffer og populære sokker med frynser

Romper og body

Både romper og body er korte bukser. Mens bodyen også kler overkroppen, er romperen det som før kaltes bleiebukse. Uansett definisjon, populære er de! Vi anbefaler for eksempel knekort body eller denne søte romperen med volanger. Begge har middels vanskelighetsgrad. Er du fersk med pinnene, strikk en morsom kortbukse med seler. Vil du ha noe å bryne deg på, er denne forseggjorte romperen tingen.  

Hele dresser og lange bukser 

Alt-i-ett-plagg alias onepiece eller hele dresser, er det mest praktiske babyplagget du kan strikke. Ta en titt på denne enkle dressen med striper og denne søte bamsedressen med lue og sokker. For kun benklær, se enkel ullbukse eller en fin bukse med seler.  

Jakker og trøyer

Jakke er en perfekt overdel for baby; enkel å kle på og kneppes opp om det blir for varmt. Det samme gjelder trøyer som har knepping bak. Vi har flere søte oppskrifter. Blant annet denne fine hettejakken med fletter, i populær oppned-teknikk finner du denne stripetrøyen eller hva med Mikkel rev på magen? Vi har også en nydelig dobbeltspent rillejakke som er perfekt for nybegynnere. 

Kjoler

Det er stas med strikkekjole til baby ved de store anledningene. Denne supersøte kjolen med lange ermer er perfekt til jul, og for 17. mai; se denne enkle kjolen som du kan komplettere med matchende jakke.  

Strikk til små og store barn 

Det er all grunn til å fortsette å strikke til barna etter hvert som de blir større. Men mange føler nok at det blir vanskeligere når barna selv kan velge hva de vil ha på. «Det klør!», «Det strammer!», lyder det kjent? Og det som barna kanskje ikke sier høyt; at strikkeplagg er litt kip og gammeldags…  


Våre beste råd for barnestrikk som blir elsket og brukt, er å velge
1) myke og gode garnkvaliteter,
2) oppskrifter med profesjonell formgivning og
3) noe kult og trendy! 


I strikkekolleksjoner vil du ofte finne at barnestrikk deles i to aldersgrupper, akkurat som i vanlig konfeksjon. Den ene gruppen går fra 1 til 4 år og den andre fra 4 til 12 år – som en hovedregel. Dette gjøres fordi det er stor forskjell på de yngste og største barna; for å sikre at både mønsterplassering og passform blir like godt ivaretatt for alle størrelsene. 


Hvis du trenger litt inspirasjon er det bare å lese videre – her finner du nemlig oppskrifter på alt fra søte kjoler til fine luer og jakker.

Gensere

Av alle større strikkeplagg, velger de fleste gensere. Vil du bruke mange farger, anbefaler vi genser med stripelus til småbarn (1-4 år) og denne festlige stripegenseren til større barn. En sporty hettegenser går alltid rett hjem hos de store barna, det samme gjør denne perlen i hullstrikk. For ferske strikkere er denne genseren til store barn og denne til småbarn begge gode valg. 

Jakker

Jakker er litt mer krevende å strikke enn gensere, men minst like populære plagg i bruk, og særlig hos barn. En klassisk cardigan med fletter er perfekt til småbarn (1-4 år), mens denne hettejakken i tre farger topper listen for større barn. Ta også en titt på denne rosa drømmejakken til jenter

Kjoler, tunikaer, topper og ponchoer

Se denne søte sommerkjolen til småbarn, og i størrelse 2-10 år anbefales varmt en praktisk spenser (tunika) i ull. For nybegynnere, ta en titt på denne enkle stripetoppen i størrelse 4-12 år, og til småbarn; festlig topp med frynser samt denne geniale ponchoen

Småplagg

Av alle småplagg du kan strikke, blir luer alltid godt mottatt. Til større barn, se denne fine fletteluen eller denne med øreklaffer. For striper anbefales både populær beret og denne i basic fasong. De minste vil elske denne kronen og de større dette sjalet. Er du helt en fersk strikker, sats på et supert rilleskjerf eller denne kule halsen i enkel patent.  

Kjøp dine neste strikkeprosjekter på Yarning.no

Er du utkikk etter noen nye strikkeprosjekter? Da bør du sjekke ut våre oppskrifter og mange varianter av garn. Vi har strikkeoppskrifter til både barn og voksen, slik finner du helt sikkert noe du vil lage.

Lurer du på noe?

Hvis du har spørsmål angående våre produkter, oppskrifter, frakt, eller andre praktiske ting, er det bare å kontakt oss. Vi er tilgjengelig på e-post: post@garnmagasinet.no og telefon: + 47 21 64 61 64 (hverdager 10–18).


Yarning.no er din garnbutikk på nett.

Se våre oppskrifter